Uhapšena kriminalna grupa

Kriminalistička policija MUP-a Srbije, PU Beograd i PU Subotica, noćas i u ranim jutarnjim satima na području Subotice uhapsila je 10-članu kriminalnu grupu.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

09:02

Default images

Ova grupa se bavila krijumčarenjem oružja, trgovinom ljudima i narkoticima i drugim težim krivičnim delima. Hapšenje je obavila Protivteroristička jedinica. Pronađeno je 12 pušaka, dva pištolja, municija i narkotici kao i veća količina tehničke robe. Oružje je bilo namenjeno Mađarskoj i zapadnoj Evropi. Među uhapšenima je i jedan policajac.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je uhapšeno više osoba, zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, držanja, nošenja i prometa oružja, eksplozivnih naprava, kao i zbog trgovine ljudima.

"U toku noći i rano jutros policajci Uprave kriminalističke policije i policijskih uprava Beograda i Subotice i naše specijalne jedinice u saradnji sa Okružnim tužilaštvom u Subotici, uhapsili su više lica, zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i držanja, nošenja i prometa oružja, eksplozivnih naprava, kao i zbog trgovine ljudima", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, ta organizovana kriminalna grupa je na području Subotice vršila krivična dela teške krađe, pri čemu su provale vršili, kako je rekao, obijanjem i sečenjem metalnih kasa, korišćenjem specijalne opreme za sečenje.

Na taj način, dodao je ministar, iz jedne prodavnice oružja u Subotici ukrali su velike količine skupocenih pušaka i poluautomata i veće količine municije.

Dačić je rekao da je, pretresanjem njihovih stanova, pronađena velika količina opojne droge kokain, pištolja bez dozvole, koje je grupa koristila, fantomke i veće količine zlata, deviznog novca i putničkih automobila.

"Uhapšen je i jedan policajac iz Policijske uprave Subotica, koji je bio član ove organizovane grupe, koji je imao zadatak da ih obaveštava o aktivnostima policije", dodao je ministar.

Dačić je rekao da su uhapšeni Roberto Kukolj, Zoran Dimić, Nebojša Pejić, Miroslav Morača, Novica Karaman i Radivoje Sekulić, policajac iz Policijske uprave Subotica.

"Ova akcija je još jedna u nizu akcija policije i tužilaštva, koje su, pre svega, usmerene ka suzbijanju svih oblika kriminala, što je još jedan jasan pokazatelj da je država Srbija i svi naši državni organi kao svoj prioritet postavili borbu protiv kriminala, korupcije, sve u cilju jačanja bezbednosti naših građana", poručio je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: