Poreska uprava: Kase neophodne

I pored protesta advokata zbog fiskalnih kasa, u Poreskoj upravi očekuju da advokati od marta sledeće godine počnu da izdaju fiskalne račune za svoje usluge.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

16:23

Default images

Direktor Poreske uprave Dragoslav Radoslavljević kaže da je to način da se spreči utaja poreza i da ga čudi što se advokati, koji se u poslu rukovode zakonom, bune upravo protiv poštovanja zakona. Za poresku upravu nema dileme, ove usluge i tarife koje advokati naplaćuju klijentima, od sledeće godine moraju biti na fiskalnom računu.

Prema podacima Poreske uprave, u Srbiji je registrovano nešto više 6 500 advokata, od kojih je manje od pet posto u sistemu PDV-a, a to znači da su ti avokati prijavili prihod veći od četiri miliona dinara.

Svi ostali su paušalci i ne plaćaju porez na dobit.

I dok advokati tvrde da će fiskalizacija njihovih usluga ugroziti poverljivost podataka njihovih klijenata, u Poreskoj upravi kažu da njih sadržaj predmeta ne zanima.

Rad policije, tužilaštava i sudova juče je u celoj Srbiji bio gotovo sasvim paralisan zbog protesta advokata.

Oni su stupili u trodnevni bojkot pravosudnih institucija jer ne žele da uvedu fiskalne kase, a blokadom pokušavaju da nateraju Vladu Srbije da ukine za njih spornu uredbu o fiskalizaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: