Poslanicima materijali o Statutu

Poslanici Skupštine Srbije dobili su materijale za narednu sednicu na kojoj će se naći predlozi Statuta Vojvodine i pratećeg Zakona o prenosu nadležnosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.11.2009.

00:19

Default images

Ovi akti bezmalo godinu dana uzburkuju političku atmosferu u Srbiji. Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da će sednica sa ovim dnevnim redom biti održana iduće nedelje. “Mislim da bi bilo sasvim primereno da oni imaju nekoliko dana", rekla je ona.

"I Zakon o nadležnostima i ovaj redigovani tekst Statuta, s obzirom da je došao na predlog socijalista, mislim da se mogu smatrati više kao pravno-tehnička redakcija usaglašavanja sa Zakonom o nadležnostima”, kazala je Slavica Đukić-Dejanović.

“Tako da bih ja ta dva materijala poslala poslanicima da imaju ovu nedelju, dok radimo, mogućnost da razmatraju te materijale, a za početak sledeće nedelje napravila bih prekid sednice i završila te dve tačke dnevnog reda”, najavila je predsednica Skupštine.

Podršku Statutu i pratećem zakonu sada najavljuje čitava vladajuća koalicija pošto je i Jedinstvena Srbija odlučila da podrži ove dokumente.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: