Bor: Protest protiv lokalne vlasti

Na gradskom platou ispred doma kulture u Boru danas je održan protestni skup koji je organizovalo Veće samostalnih sindikata opštine Bor.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.11.2009.

17:30

Default images

Sa skupa je zatraženo da aktuelna vlast u gradu, kao i odbornici Skupštine opštine Bor podnesu ostavke zbog, kako je rečeno, neodgovornosti i javašluka u javnom sektoru, a zbog čega građani Bora iz dana u dan imaju sve manje elementarnih uslova za život.

Katastrofalan početak grejne sezone koja je u Boru kasnila skoro mesec dana je kap koja je prelila čašu i to nije jedini problem u ovom gradu, koji ni prethodna, a ni aktuelna vlast ne rešava, rekli su predstavnici Saveza samostalnih sindikata danas u Boru.

Osim što su se Borani duže od tri nedelje smrzavali, uskoro će ostati bez vode i struje, tako da iz dana u dan imaju sve manje elementarnih uslova za život.

Posledice izuzetno teškog života u gradu su više nego vidljive, i zbog toga je ostavka predsednika opštine, njegovih sradnika i svih odbornika prva stvar koja treba da se desi, poručeno je sa skupa.

Predstavnici sindikata kažu i to da je neverovatno da, iako je cela Srbija znala da se više od 40 hiljada ljudi u Boru iz dana u dan smrzava, niko iz države nije reagovao.

U lokalnoj samoupravi u Boru kažu da ne razmišljaju o ostavkama, jer sindikalni skup ne predstavlja sindikalno, već političko delovanje.

Sindikati su predstavnicima vlasti dali rok od sedam dana da podnesu ostavke, a ukoliko se to ne desi kažu da će već od narednog ponedeljka radikalizovati proteste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: