Srbija i Turska za stabilan Balkan

Srbija i Turska žele stabilan zapadni Balkan i funkcionalu BIH, koja će moći da ubrza proces evropskih integracija, kaže minstar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Izvor: B92

Nedelja, 08.11.2009.

17:57

Default images

Srbija i Turska su partneri u postizanju mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu“, istakao je Jeremić, napominjući da je stabilizacija prilika u BiH ovog trenutka jedan od najznačajnijih regionalnih izazova.

"Prema rečima Jeremića, Srbija i Turska će učiniti sve da pomognu procese u BiH, jer žele miran i stabilan zapadni Balkan, stabilnu i funkcionalnu BiH, koja će biti u prilici da ubraza svoj proces evropskih integracija.

Jeremić je istakao da trilateralni sastanak sa šefovima diplomatija Turske Ahmetom Davutogluom i BIH Svenom Alkalajem u Istanbulu predstavlja nastavak konsultacija započetih pre mesec dana.

Tu vrstu konstulatacija ćemo nastaviiti, najavio je Jeremić, koji će predložiti da se sledeći sastanak održi u Beogradu.

"Želimo najbolje moguće odnose sa BiH, želimo harmoničan zapadni Balkan“, naglasio je Jeremić i ocenio da Turska i Srbija u tome mogu mnogo da pomognu, pogotovo kada su po sredi prilike u BiH.

Prema njegovoj oceni, manjak poverenja među stranama u BiH jedan je od najvećih problema koji otežavaju postizanje sporazuma.

"Nastavićemo zajedničke napore ka stvaranju uzajamnog povereanja i postizanju rešenja za BiH koje će omogućiti ubrzani proces integracije za tu nama važnu zemlju, našeg najbližeg suseda sa kojim želimo da imamo najbolje moguće odnose", zaključio je Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: