SRS protiv Statuta Vojvodine

Funkcioner SRS-a Dragan Todorović kaže da ta stranka neće glasati za Statut Vojvodine i da će radikali "učiniti sve da taj akt ne budu usvojen u Skupštini.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 08.11.2009.

17:07

Default images

Todorović je izjavio da su predlozi Statuta i Zakona o utvrđivanju nadležnosti, kojima se više od 150 nadležnosti prenosi sa Republike na Pokrajinu, "akti koji vode stvaranju nove federalne jedinice na teritoriji Srbije".

"Činjenica da je predložen novi Statut Vojvodine govori o tome da se približava trenutak kada će Pokrajina krenuti putem Crne Gore, a to znači otcepljenju od Srbije", ocenio je potpredsednik SRS.

Todorović je istakao da će radikali u republičkom parlamentu, podnošenjem amandmana i diskusijama, pokazati građanima Srbije koliko je taj akt štetan i izrazio nadu da će jedan broj poslanika, bez obzira na stranačku pripadnost, "pokazati istorijsku odgovornost i glasati za Srbiju, a ne za predloge svojih političkih stranaka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: