Euleks istražuje korupciju

Euleks je potvrdio da u saradnji sa Kosovskom policijom istražuje slučajeve korupcije na visokom nivou, piše dnevnik "Koha ditore".

Izvor: Beta

Subota, 07.11.2009.

11:15

Default images

Portparolka Euleksa Karin Limdal potvrdila je da tužitelji Euleksa istražuju korupciju, međutim nije precizirala da li su u korpuciju uključeni i visoki zvaničnici vlade Kosova. "Tužilaštvo vodi istragu i radi se o slučajevima korupcije na visokom nivou, ali to svakako ne znači da se radi o vladi. Tužilaštvo ne može objaviti informacije u vezi sa istragom", rekla je Karin Limdal.

Početkom nedelje tužilac Euleksa Teo Džakobs je, na konferenciji o korupciji održanoj u Prištini, rekao da se "vodi istraga oko nekih 'ozbiljnih' slučajeva korupcije i da će se rezultati videti tokom narednih meseci".

Izvori dnevnika "Koha ditore" u odeljenju protiv ekonomskih zločina u policiji Kosova naveli su da se rezultati očekuju najkasnije u januaru i da istraga uključuje i neke od ministara u Vladi Kosova.

"Tužilaštvo Euleksa istražuje pojedine ministre u Vladi Kosova kao i neke lidere političkih partija na Kosovu. Počeli smo saradnju sa Euleksom oko tog pitanja i najdalje početkom januara očekujemo rezultate", rekao je neimenovani izvor lista "Koha ditore" unutar jedinica protiv ekonomskih zločina u policiji Kosova.

Juče je premijer Hašim Tači posle sastanka vlade rekao novinarima "da se oseća veoma dobro što Euleks istražuje slučajeve korupcije, ali da su mediji pogrešno interpretirali izjave tužiloca Džakobsa".

"Mi smo partneri sa Euleksom i nećemo tolerisati korupciju i organizovani kriminal", rekao je Tači, ali ni on nije odgovorio na pitanja novinara o kakvim slučajevima se konkretno radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: