Novi neuspešan pokušaj iseljenja

U beogradskoj Ulici Sime Igumanova ponovo je neuspešno pokušano iseljenje porodica nelegalno useljenih u stanove dodeljene drugim pripadnicima MUP-a Srbije.

Izvor: B92

Petak, 06.11.2009.

12:36

Default images

Iseljavanje policajaca koji ilegalno žive na Vračaru još jednom je obustavljeno. Brojni pripadnici policije već nekoliko meseci pokušavaju da oslobode stanove u ulici Sime Igumanova koji su namenjeni njihovim kolegama, koji su stanove dobili na konkursu.

Kako saznaje B92, više od stotinu policajaca, vatrogasci i kamioni za selidbu jutros od tri sata dežurali su ispred ulaza kako ne bi dozvolili opstrukciju onih koji su se bespravno uselili u stanove.

MUP je, kao i prethodnih puta, pokušao iseljenje, ali je naišao na otpor, pa se oko podneva policija povukla.

Dok legalni stanari tvrde da su dobili obećanje iz vrha Ministarstva unutrašnjih poslova da će njihov problem biti rešen, ilegalni stanari smatraju da je konkurs za dodelu tih stanova bio nezakonit pa zato odbijaju da napuste zgradu.

Inače, incidenata danas nije bilo, a oko podneva, policija, vatrogasci i kamioni su se sklonili, sve je prohodno oko Ulice Sime Igumanova, kao da se ništa nije desilo.

Novi pokušaj iseljenja zakazan je za ponedeljak.

Ni početkom septembra u sporne stanove policajaca u beogradskom naselju Vračar nisu mogli da uđu pravi vlasnici. To je bio 14. bezuspešni pokušaj policije da iseli bespravno useljene porodice svojih kolega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: