Protest advokata zbog fiskalizacije

Advokatske kancelarije u Srbiji stupiće 9. novembra u trodnevni štrajk upozorenja zbog pokušaja uvođenja fiskalnih kasa i u ovu profesiju.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 06.11.2009.

12:17

Default images

Kako je rekao predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević, odluku o tome donela je Skupština advokatskih komora, na osnovu dogovora koji je postignut u regionalnim advokatskim komorama.

Ministarstvo pravde Srbije iniciraće izmenu Uredbe kojom je planirano uvođenje fiskalnih kasa za evidentiranje advokatskih usluga, najavio je danas državni sekretar u tom ministarstvu Slobodan Homen.

"S obzirom da nigde u Evropi ne postoje fiskalne kase u oblasti advokature, Ministarstvo pravde smatra da je takav režim neprimenjiv i da postoje bolji načini kontrole prihoda i naplate poreza od advokata koji bi bili i celishodniji i efikasniji", rekao je Homen Tanjugu.

Ministarstvo daje punu podršku Advokatskoj komori i iniciraće pred Ministarstvom trgovine i Vladom Srbije da se izmeni vladina Uredba o određivanju delatnosti koje su u obavezi da evidentiraju ostvareni promet putem fiskalnih kasa, naglasio je on.

Homen je podsetio da je Ministarstvo pravde pre donošenja Uredbe dalo negativno mišljenje o odredbi kojom se uvode fisklne kase i u advokaturu.

On očekuje da će Ministarstvo trgovine, koje je predložilo donošenje sporne uredbe i Advokatska komora Srbije uspeti da nađu sporazumno rešenje i da neće doći do blokade rada u pravosuđu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: