Spektakularan beg računovođe HRT-a

Računovođa HRT-a Artur Kosanović proneverio je milion i po kuna potpisujući na stotine fiktivnih virmana za isplatu honorara.

Izvor: B92

Petak, 06.11.2009.

10:58

Default images

Na Hrvatskoj televiziji priznali su da je Kosanović prošlog meseca za vreme posete revizora, kao u kriminalnim filmovima, pobegao iz zgrade HRT-a. Pri revizorskoj kontroli, ustanovljeno je da nema pokrića za milion i po kuna za koje je potpisao virmane, na šta je zamolio revizore da sačekaju par minuta da iz susedne sobe uzme dokumentaciju.

Ostavivši tašnu na radnom stolu i jaknu u kancelariji, on je izišao iz zgrade, ušao u svoj auto i velikom brzinom odjurio u BiH do koje iz Zagreba ima oko sat vremena vožnje.

Revizori su u međuvremenu digli uzbunu, jer su shvatili da nešto nije u redu, a on se javio iz BiH i poručio da ako bude krivično gonjen, sigurno neće odgovarati sam.

Revizori su kod Kosanovića došli zbog primopredaje u službi za prevođenje čija je dotadašnja šefica otišla u penziju, pa je tada utvrđeno da je Kosanović potpisao na stotine virmana za isplatu honorara za prevodilačke usluge za koje nedostaje valjana dokumentacija.

Nedeljnik "Globus" objavio je izjavu portparola HRT u kojoj potvrđuje da je Kosanović oštetio HRT za milioni po kuna, ali da zbog istrage ne može reći da li je Kosanović imao pomagače.

Slučaj Kosanovića samo je poslednji u podužem nizu onih koji su spas od hrvatske pravde potražili u BiH i obratno, znajući da neće biti izručeni jer imaju državljanstva obeju zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: