Vakcina protiv gripa stigla u Niš

U Niš je stigla vakcina protiv sezonskog gripa, ali u apotekama u tom gradu nema zaštitnih maski.

Izvor: B92

Petak, 06.11.2009.

10:16

Default images

Načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Instituta za javno zdravlje u Nišu Zoran Veličković rekao je Tanjugu da je danas stigla vakcina protiv sezonskog gripa za područje Nišavskog i Topličkog okruga. Stiglo je 2 300 doza, a naredne sedmice očekujemo da stigne još 6 700 doza ove vakcine, kazao je Veličković.

U ta dva okruga ranije je stiglo oko 8 000 doza vakcine protiv sezonskog gripa koje su upotrebljene, napomenuo je on.

Načelnica epidemiološke službe niškog Doma zdravlja Jelena Perović rekla je Tanjugu da će ta zdravstena ustanova preuzeti vakcinu i da će vakcinisanje stanovništva početi najverovatnije od ponedeljka.

U pojedinim privatnim apotekama se mogu naći samo hirurške maske, ali su količine ograničene. Apotekarska ustanova Niš juče je dobila oko 2 000 hirurških maski koje su odmah prodate u objektima u gradu i okolnim opštinama.

U većini privatnih apoteka nema zaštitnih maski, a u pojedinim se mogu kupiti najviše dve maske, jer su količine koje apoteke dobijaju ograničene.

Iako je od virusa gripa H1N1 u ovom delu Srbije obolelo 58 pacijenata, građani Niša smatraju da im na ulicama maske još nisu potrebne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: