Konuzin:Ukrajina da poštuje ugovore

Države koje ruski gas dobijaju preko Ukrajine treba da izvrše pritisak na tu državu da poštuje ugovore, rekao je ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin.

Izvor: Beta

Četvrtak, 05.11.2009.

22:17

Default images

Konuzin je u Guči kazao da ima signala da će zbog predsedničkih izbora u Ukrajini ponovo biti postavljeno pitanje transporta gasa preko te zemlje i pored jasnog ugovorai dodao da u transportu gasa, zbog korišćenja teritorije drugih zemalja, dolazi do zloupotreba i da je Srbija to osetila u januaru kada je izbio spor Rusije i Ukrajine oko gasa.

"Rusija materijalno pomaže isporuku gasa preko Ukrajine, ali sve zemlje koje ovom trasom dobijaju gas treba da izvrše snažan pritisak na Ukrajinu da se poštuje potpisani sporazum", rekao je ruski ambasador.

Početkom ove godine Ukrajina je izazvala prekid transporta ruskog gasa u Evropu i krizu u snadbevanju tim energentom, jer je odbijala da plati Rusiji uvećanu cenu gasa.

Preko gosovoda kroz Ukrajinu gasom se snabdeva i Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: