Timermans: Srbija ima mesto u EU

Srbija ima svoje mesto u EUi treba da uđe u nju zajedno sa ostalim balkanskim zemljama izjavio je holandski ministar za evropske poslove Frans Timermans.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.11.2009.

17:34

Default images

On je podsetio da holandska vlada, praktično jedina od zemalja članica EU, čeka na stav glavnog haškog tužioca Serža Bramerca o tome da li Srbija u potpunosti sarađuje sa Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu da bi nastavila integracione pregovore sa Beogradom, prenele su mađarske agencije.

Timermans je rekao da ta saradnja, po Bramercu, još nije potpuna.

Istakavši da je Srbija dramatično pitanje za Holandiju, čije mirovne jedinice stacionirane u Srebrenici nisu uspele da spreče stradanje civila, holandski ministar je ponovio da odgovorni za masakr moraju da budu izvedeni pred sud.

Karadžić je uhapšen, ali srpske vlasti bi trebalo takođe što pre da uhvate i Ratka Mladica i da ga izruče Tribunalu, dodao je Timermans.

Na kraju je Timermans ponovio da Srbija mora da uđe u EU zajedno sa drugim balkanskim zemljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: