Valjevo: Dom za stare bez dozvole?

Dom za stare u Valjevu, čiju izgradnju finansira Vlada Japana, gradi se bez dozvole, javili su lokalni mediji.

Izvor: Beta

Četvrtak, 05.11.2009.

17:21

Default images

Gradska uprava nije izdala dozvolu za izgradnju objekta za 180 korisnika iz Kolubarskog okruga, zbog toga što Ministarstvo za rad i socijalnu politiku nije uplatilo 5,5 miliona dinara nadoknade za građevinsko zemljište.

"Iz tog Ministarstva stigao je zahtev da ih u potpunosti oslobodimo plaćanja naknade za građevinsko zemljište, iako im je bez dinara preneto 1,7 hektara, što nije moguće jer tu nadoknadu plaćaju svi investitori",rekla je načelnica Gradske uprave Dragana Đenić.

Uroš Kandić iz Ministarstva za rad i socijalnu politiku Srbije kaže da u Ministarstvu ne beže od plaćanja obaveza, iako su očekivali olakšice pri određivanju visine nadoknade za građevinsko zemljište, s obzirom da je 41 odsto kapaciteta budućeg staračkog doma namenjeno za potrebe Valjeva.

Izgradnja Doma za stare kod Gračanskog groblja počela je sa višemesečnim zakašnjenjem zbog sporosti administracije i Centra za socijalni rad "Kolubara", iako je Vlada Japana odavno odobrila donaciju od 2,5 miliona evra.

Valjevo nema starački dom, pa su štićenici Centra za socijalni rad proteklih godina bili smeštani u domovima po Srbiji, od Krupnja i Šapca do Velikih Pčelica kod Kragujevca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: