Na prodaju kuća Adolfa Hitlera?

Austrijske vlasti strahuju da bi rodna kuća Adolfa Hitlera, u Braunau na Inu, mogla biti prodata neonacistima i pretvorena u svojevrstan "hram".

Izvor: B92

Četvrtak, 05.11.2009.

17:12

Default images

Kako prenose austrijski mediji, vlasnica kuće najavila je da dom nacističkog zločinca planira da proda po početnoj ceni od 2,2 miliona evra. Gradonačelnik Braunaua Gerhard Skiba je rekao da bi bilo idealno kad bi grad mogao da otkupi kuću i tako kontroliše šta će se s njom događati u budućnosti.

Trenutno, u gradskoj blagajni za tako nešto nema dovoljno novca, pa Skiba namerava da napiše pismo vladi u Beču i zamoli je za pomoć oko kupovine.

U spomenutoj kući je Hitler rođen 20. aprila 1889. godine. Njegovi roditelji Klara i Alois su u kući iznajmili apartman iznad paba. Tu je porodica živela sve do 1892. godine kad su se preselili u Linc.

Vlasnica kuće Gelinde Pomer je rekla da želi da reši nekretnine, koja se i u vreme Hitlerovog rođenja nalazila u vlasništvu njene porodice, prvenstveno zbog "tereta prošlosti“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: