Mere zaštite od gripa u zatvorima

Zbog sprečavanja zaraze novim gripom, privremeno se odlaže boravak osuđenih izvan zatvora kao i njihovo pravo na boravak u posebnim prostorijama.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.11.2009.

16:50

Default images

Gostujući u Vestima TV B92, upravnik specijalne zatvorske bolnice u Beogradu Miodrag Anđelković poručio je građanima da pri posetama zatvorima dolaze sa maskama.

On kaže da su posebne preventivne mere sprovedene u zatvorskim bolnicama do sad i navodi da će Zatvorska uprava pri Ministarstvu pravde pratiti mere, jer bi širenje ovakve infekcije, kako je rekao, moglo da napravi velike probleme.

Anđelković najavljuje i da će u onim sredinama gde bude zabranjena poseta bolnicama, biti zabranjena i poseta zatvorima.

On navodi i da je teško da se infekcija širi van zatvora, ali širenje unutar zatora je brzo, jer su, kako je objasnio, ljudi zatvoreni u malom prostoru.

Anđelković kaže i da će Zatvorska uprava pokušati da vakciniše celokupnu zatvorsku populaciju - i zaposlene i zatvorenike.

Prema njegovim rečima, za sada nema podataka da u zatvorima ima i jednog obolelog od novog gripa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: