Interes policije otkrivanje ubice

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je u interesu policije da se otkrije ko je ubio novinara Slavka Ćuruviju.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.11.2009.

14:13

Default images

"Naša zelja je da se nikada ovako nešto ne ponovi", rekao je Veljović ističući da "niti je interes policije da neko bude ubijen kao i da to ne bude rasvetljeno". On je rekao da je "što se tiče samog ubistva, ceo predmet u tuzilaštvu" i da policija "isključivo radi po nalogu tuzilastva"

"Interes je, i policiji da se ovo dovede do kraja", kaže direktor policije.

On je rekao, posle postavljanja nove spomen ploče Ćuruviji da spomen ploca koja je skinuta pre meseca dana nije pronađena "što ne znaci da policija ne radi na rasvetljavanju tog događaja".

Veljović je naglasio da je interes policije "da svi građani ove države budu bezbednosni" isticući da na tome policija svakodnevno radi.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) danas je ponovo postavilo spomen-ploču novinaru Slavku Ćuruviji u centru Beogradu, na mestu gde je ubijen 1999. godine.

Na ceremoniji postavljanja ploče istaknuto je da NUNS i prijatelji i kolege Ćuruvije neće dozvoliti da ih uplaše vandali koji su 5. oktobra ove godine skinuli ploču postavljenu 11.aprila 2000.

Ćuruvija, vlasnik "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" je ubijen 11. aprila 1999. u ulazu zgrade u Svetogorskoj ulici a ubice još nisu otkrivene, kao ni vandali koji su prošlog meseca uklonili plocu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: