Besplatno zemljište investitorima?

Ministar Oliver Dulić najavljuje uredbu koja će omogućiti lokalnim samoupravama da investitorima ponude zemljište ispod tržišne cene, ali i besplatno.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.11.2009.

12:54

Default images

"Lokalna samouprava će, ukoliko ima mogućnost da privuče strateškog investitora, čak do cene nula moći da ponudi građevinsko zemljište", kazao je ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić trećeg dana Sajma lokalne samouprave u Hali sportova Novi Beograd.

Prema Duliću, ta mogućnost će postojati ukoliko investitor uloži određen novac čiji iznos još nije definisan, zaposli određen broj ljudi ili donese neku novu tehnologiju i razvojne projekte.

Sama procedura podrazumeva, kako je kazao Dulić, da konačnu reč ima Vlada Srbija, ali da ukoliko vlada ne odgovori na zahtev lokalne samouprave u roku od 30 dana, smatraće se da je zahtev podržan.

Ministar Dulić je kazao da će ta klauzula sprečiti frustracije koje lokalne samouprave imaju u komunikaciji sa državnim organima, jer se na odgovor čeka i po nekoliko meseci.

Ovakva uredba omogućiće lokalnim samoupravama da pronalaze i direktno pregovaraju sa strateškim partnerima, istakao je Dulić.

Ministar je podsetio da je novi Zakon o prostornom planiranju omogućio opštinama da pravo korišenja konvertuju u pravo svojine nad građevinskim zemljištem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: