Mesić pozvao Štulića u Hrvatsku

Hrvatski predsednik Stjepan Mesić pozvao je Branimira Džonija Štulića u Hrvatsku i ponudio mu hrvatski pasoš, piše zagrebački "Jutarnji list".

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.11.2009.

12:23

Default images

"Znam nešto o njemu i njegovoj muzici, doduše, više znaju moje kćerke, ali nisam znao da nema nikakav, pa ni hrvatski pasoš. On na to ima pravo, samo neka podnese zahtev", izjavio je Mesić.

Mesić je poziv muzičaru uputio tokom razgovora sa novinarkom Hrvatskog radija u subotu, kada je otkrio spomen ploču partizanu i antifašisti Anti Bakotiću. To je prva zvanična reakcija hrvatskih vlasti na "problem" povratka Štulića u Hrvatsku.

U slučaju da dobije hrvatsko državljanstvo, Štulić bi mogao u sudskom postupku, kao građanin Hrvatske, dobiti bar polovinu iznosa od milionskog duga koji prema njemu ima izdavačka kuća "Kroacija Rekords".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: