Mas:Srbija može brže od drugih u EU

Srbija ima potencijala da neophodne mere za pristupanje EU donosi brže od drugih zemalja koje su pristupile Uniji, kaže Volfram Mas, ambasador Nemačke u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 03.11.2009.

01:19

Default images

"Uveren sam da Srbija ima potencijal da sve neophodne mere, prevashodno pravne prirode, donese brže od mnogih drugih zemalja koje su pristupile EU. Postoji politička volja za to iskazana formiranjem proevropske vlade. Postoji i volja da stvari napreduju što brže, što dokazuje usvajanje neophodnih propisa", rekao je Mas u intervjuu za "Blic".

Nemački ambasador rekao je takođe da savetuje da Srbija na putu ka EU ide korak po korak i ne pokušava da neki korak preskoči.

Na pitanje da li nešto može da prikoči napredovanje Srbije na njenom putu ka EU, ambasador Mas je rekao da ne vidi nikakve prepreke.

"Iskreno verujem da ne može. Najveći posao je administrativni i zato ne vidim nikakve prepreke, bar ne ako ova vlada ne promeni politiku", rekao je on.

Na pitanje o nedavnoj izjavi Doris Pak, članice evropskog parlamenta, da Srbija neće ući u EU dok ne reši svoj problem sa Kosovom, Mas je rekao da ona ne govori u ime nemačke vlade.

"Razumna saradnja u regionu ne znači da će Evropska unija tražiti od Srbije da prizna Kosovo", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: