Blic: Uhapšen Badžin sin

Vojkan Stojičić, sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojčića Badže, jedan je od više od 500 privedenih u akciji Morava usmerenoj protiv rasturača droge.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.11.2009.

00:51

Default images

Stojčić je, kako saznaje „Blic“, uhapšen u Nišu u stanu lokalnog dilera, a sumnjiči se za dilovanje droge u Novom Beogradu. Posle subotnje akcije, 93-je osumnjičenih je zadržano u policiji, a protiv 71 osobe biće pokrenuti sudski procesi.

"Akcija je bila uperena protiv ulične mreže dilera, koji su prodavali drogu najmlađima u klubovima i kafićima, ali i ispred osnovnih škola i gimnazija. Stojčić se sumnjiči da drogu prodaje u Novom Beogradu, a uhapšen je u stanu jednog niškog narko dilera, u kome je pronađena i droga", navodi izvor "Blica“.

U akciji je privedeno šest osoba za kojima su još ranije bile raspisane poternice. Policija je zaplenila više od 20 kilograma droge, 25 automobila, 57 komada oružja, milion i 52 000 falsifikovanih dolara, 120 000 evra i 200 000 dinara.

Procenjuje se da je oko 100 kilograma droge završilo u kanalizaciji, budući da su dileri u panici, na sve načine, pokušavali da se oslobode dokaza.

"Policajci su često prilikom upada u stanove čuli zvuk vodokotlića. Poseban problem su predstavljala blindirana vrata stanova, koja se teže razvaljuju i daju vreme dilerima da unište drogu".

"Neki od osumnjičenih su gutali narkotike, ali bilo je slučajeva da ih zadrže u ustima pa su policajci morali da ih vade. To je bilo važno jer bez pronađene droge nema ni dokaza. Droga je bila namenjena najmlađima, pa je zato zaplenjeno najviše jeftinih narkotika, poput marihuane, sintetičkih droga i heroina lošeg kvaliteta", kaže izvor „Blica“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: