Ljajić: Podvući crtu o saradnji

Podrška građana hapšenju Ratka Mladića prepolovljena je posle izručenja Karadžića, kaže za B92 predsednik Saveta za saradnju sa Haškim sudom Rasim Ljajić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.11.2009.

19:53

Default images

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc u sredu dolazi u Beograd gde će razgovarati o saradnji Srbije sa tribunalom. Poseta je značajna jer Bramerc o tome podnosi izveštaj Savetu bezbednosti, ali i EU. Gostujući na B92 Rasim Ljajić je rekao da će dolazak Bramerca biti prilika da se podvuče crta ispod onoga što je do sada urađeno.

Ljajić tvrdi da niko ne može sa sigurnošću da kaže gde se krije Ratko Mladić, ali da se za njim intenzivno traga.

Ministar Rasim Ljajić koji je i koordinator akcionog tima za hapšenje preostalih begunaca kaže da ne očekuje iznenađenja od posete Serža Bramerca, sa kojim, dodaje, postoji svakodnevna komunikacija.

Razgovori u četvrtak biće prilika da se, pred još jedan izveštaj koji Bramerc podnosi UN-u, "podvuče crta" ispod onoga što je urađeno i da se dogovore potezi za budućnost.

Tvrdnje koje je Bramerc dao uoči dolaska u Beograd, da su Ratko Mladić i Goran Hadžić u Srbiji, Ljajić vidi kao sredstvo pritiska.

Glavnom tuziocu Haškog tribunala, tokom razgovora, biće predstavljeni i rezultati najnovijeg istraživanja koje pokazuje značajan pad podrške građana za hapšenje ratka mladića.

Rasim Ljajić je ponovio da će, ukoliko to kraja godine Mladić ne bude uhapšen, on podneti ostavku u Akcionom timu, jer to smatra moralnim činom.

Ipak, on dodaje da do tada ima još vremena i kaže da se nada da Mladić ipak neće biti uspešniji od svih onih koji ga traže.

Ovde možete da pogledate gostovanje Rasima Ljajića u vestima TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: