Vekarić očekuje pozitivan izveštaj

U srpskom Tužilaštvu za ratne zločine očekuju da će glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc konstatovati napredak Srbije u ispunjavanju haških obaveza.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.11.2009.

19:05

Default images

Portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je, gostujući u "Stanju nacije", da postoji dobra koordinacija službi koje tragadaju za Ratkom Mladićem i da očekuje da će izveštaj Serža Bramerca biti pozitivan.

“Nas Ratko Mladić košta strahovito mnogo. Košta nas u moralnom smislu pre svega, jer zašto da i dan danas naše generacije nose teret onog što su radili prethodnici u nekom vremenu Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja”, kaže Vekarić.

“Sa druge strane, ako gledate to kroz neku drugu prizmu, da li postoji moralna obaveza, pa uzmite presudu Međunarodnog suda pravde koja kaže da Srbija nije učinila dovoljno da se spreči genocid u Bosni, prema tome i sa te strane mi imamo obavezu da ispravimo tu nepravdu iz prošlosti”, smatra on.

Funkcioner Srpske radikalne stranke Zoran Krasić rekao je, s druge strane u istoj emisiji, da je dobro što je Mladić na slobodi i da je on slavni srpski general koji je omogućio da se stvori Republika Srpska.

“Znate šta su optužnice u Haškom tribunalu? To su literarni sastavi koje nikad kod nas ne bi bile potvrđene, u našem pravosudnom sistemu”, ocenio je Krasić.

“Evo kod Vojislava (Šešelja) se šest puta menjala ta optužnica. Evo vidite na 5 sati i 15 minuta pre završetka izvođenja dokaza oni nemaju svedoka, uz kršenje svih mogućih prava”, navodi on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: