SAD:Počinje vakcinacija zatvorenika

Osumnjičeni za terorizam koji se nalaze u američkom zatvoru Gvantanamo na Kubi uskoro će dobiti vakcinu protiv novog gripa,izjavio je portparol zatvora.

Izvor: B92

Nedelja, 01.11.2009.

22:50

Default images

Uprkos kritikama da bi američki građani trebalo da imaju prednost, portparol zatvora Gvantanamo major Džejms Krebtri je naveo da bi prve vakcine u zatvor trebalo da stignu ovog meseca i dodao da je "svestan da bi moglo da dođe do emotivnog odgovora".

Kritičari smatraju da osumnjičeni za terorizam ne bi trebalo da dobijaju lekove protiv novog gripa, dok američki građani još uvek čekaju na red za vakcinaciju, zbog nedostatka vakcina.

Krebtri je dodao da su zvaničnici američke vojske "odgovorni za zdravlje i zaštitu zatvorenika".

Prema njegovim rečima, oko 215 preostalih zatvorenika u Gvantanamu biće vakcinisano "u potpunosti na dobrovljnoj bazi".

Zdravstveni zvaničnici SAD preporučili su da najpre budu vakcinisani oni koji spadaju u kategoriju visokog rizika, dok se u nekoliko američkih država povela žučna debata da li zatvorenici uopšte treba da budu vakcinisani.

Borci za zaštitu ljudskih prava ocenili su da društvo u celini treba da se obezbedi protiv novog gripa, a ne da "sniženi standardi važe za neke nepopularne grupacije društva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: