U Italiji uhapšeni članovi Kamore

Napuljska policija uhapsila je dvojicu braće osumnjičenih za organizovani kriminal, dan pošto je njihov brat uhapšen posle 15 godina u bekstvu.

Izvor: Beta

Nedelja, 01.11.2009.

19:27

Default images

Paskvale i Karmine Ruso uhapšeni su jutros, saopštilo je italijansko ministarstvo unutrašnjih poslova. Paskvale Ruso (62) nalazio se na listi 30 najopasnijih begunaca u Italiji, a u bekstvu je od 1995. godine. Osumnjičen je između ostalog za mafijaško udruživanje i ubistvo.

Italijanski zvaničnici su rekli da je Paskvale Ruso predvodio jedan od najuticajnijih i najopasnijih klanova Kamore, napuljske kriminalne organizacije.

Na toj listi 30 najopasnijih begunaca nalazi se i Salvatore Ruso, koji je uhapšen juče na seoskom gazdinstvu na obroncima planine Vezuv blizu Napulja.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Roberto Maroni rekao je da je hapšenjem braće Ruso stegnut obruč oko još dva "superbegunca" - Mikelea Zagarije, u bekstvu od 1995. i osumnjičenog za mafijaško udruživanje, ubistvo, iznuđivanje i krađu, i Antonija Jovineja, u bekstvu od 1996. a optuženog, između ostalog, za ubistvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: