Šteta veća od 35 miliona dinara

Šteta pričinjena u prošlogodišnjem požaru u lozničkoj fabrici "Viskoza" premašuje 35 miliona dinara, kažu istražni organi.

Izvor: B92

Petak, 30.10.2009.

19:14

Default images

Istražni sudija Opštinskog suda u Loznici Živadin Lazić je objasnio da je, na zahtev Opštinskog javnog tužilaštva u Loznici, upravo dopunjen izveštaj o istrazi požara, koji je 8. decembra 2008. izbio u Fabrici svile i proširio se na Fabriku celvlakna, kada je smrtno stradao radnik Milivoje Kokanović (44) iz Novog Sela.

Lazić je rekao da su, u istrazi koju je vodio, sudski veštaci građevinske, elektro i mašinske struke utvrdili da ukupna šteta pričinjena požarom iznosi 35.391.256 dinara.

U istrazi je utvrđeno da je Kokanović izgubio život usled gušenja dimom u pogonu u kome je obavljao poslove za potrebe privatnog preduzetnika i da je uzrok požara varnica izazvana upotrebom aparata za autogeno zavarivanje, podsetio je Lazić.

On je rekao da je, na predlog Opštinskog tužilaštva, sproveo istragu protiv petoro lica zbog osnova sumnje da su izvršila krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti.

Tokom istrage, u decembru prošle godine, u pritvoru su bili vlasnik preduzeća "Otpad tehnomed" Budimir Nikolić (54), odgovorno lice u "Viskozinoj" fabrici svile Leposava Aleksić (51), direktor Sektora bezbednosti zaštite na radu i zaštite od požara u toj fabrici Branislav Stanković (54), svi iz Loznice.

Tada su u pritvoru bili i šef mašinskog održavanja u Fabrici svile Dragan Janković (48) i radnik preduzeća "Otpad tehnomed" Milojko Jović (43), kome se stavlja na teret da je varnicom sa aparata za autogeno zavarivanje izazvao požar, obojica iz Loznice.

Kompletan izveštaj o istrazi, sa dopunom u vezi sa proširivanjem kruga oštećenih u požaru u dve "Viskozine" fabrike biće upućen Opštinskom tužilaštvu u Loznici na dalje postupanje, rekao je Lazić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: