Akcija davanja krvi na B92

U zgradi B92 sprovedena je akcija dobrovoljnog davanja krvi, koju B92 organizuje u saradnji sa Zavodom za transfuziju i Crvenim krstom.

Izvor: B92

Petak, 30.10.2009.

12:42

Default images

Današnjoj akciji se priključilo i preduzeće "Putevi Srbije", čiji radnici su organizovanim prevozom dolazili iz cele zemlje. Krv je dalo 166 ljudi. Zaposleni u B92, kao i preko 300 radnika "Puteva Srbije" odazvali su se pozivu za tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Pored ljudi iz naše kuće i "Puteva", krv je dalo i nekoliko desetina građana.

Autobusi puni radnika "Puteva" iz cele Srbije stigli su jutros u Beograd kako bi podržali akciju dobrovoljnog davalaštva. Davaoci su užurbano popunjavali upitnike, kako bi svi stigli na red.

Portparolka Zavoda za transfuziju krvi Gordana Antuljeskov kaže da su ovakve i slične akcije neophodne kako bi se podmirile sve veće potrebe bolesnika.

Ona smatra da se na ovaj način regrutuju novi dobrovoljni davaoci.

"Uobičajena je praksa da se našim akcijama, koje zajednički organizujemo B92 i Institut, priljučuju brojne organizacije i firme, pokazujući na taj način jedan povećan nivo svesti i korporativne odgovornosti, o čemu se kod nas sve češće priča", kaže Antuljeskova.

Kompanija B92 ostaje privržena organizovanju dobrotvornih akcija kao što je ova, ali nam je svakako neophodna podrška preduzeća kao što su "Putevi Srbije.

Direktor naplate putarine u “Putevima Srbije“ Milenko Caković nada se da će današnja akcija biti primer zaposlenima u drugim preduzećima.

"Ovo je peti put kako se zaposleni u javnom preduzeću ’Putevi Srbije’ u velikom broju odazivaju akciji ’Ulepšaj dan sebi i drugima’“, navodi on.

“Danas će preko 300 prijavljenih radnika, nadamo se, biti primer i podsticaj ostalim firmama da se priključe ovakvoj i sličnim akcijama", očekuje Caković.

Zbog velikog odziva, od ukupnog broja prijavljenih, 70 dobrovoljaca prevezeno je do "Instituta za transfuziju krvi Srbije" u Svetog Save, kako bi tamo dali krv.

Sa njima se solidarisalo i 75 radnika “Puteva Srbije“ iz Niša koji su u Zavodu za transfuziju krvi u tom gradu dali krv.

Glavni i odgovorni urednik B92 Veran Matić ukazao je na važnost akcija davalaštva krvi koje organizuje naša kuća.

"B92 na svaka četiri meseca organizuje u našim prostorijama dobrovoljno davalaštvo naših zaposlenih i prijatelja“, podsetio je Matić.

“Mislim da je to veoma važno, ne samo broj davalaca, nego i stalnost, predvidivost u vremenima kada se daje krv. Dakle, kako bismo pomogli Institutu da dobro planira zalihe", objasnio je on.

U Institutu za transfuziju apeluju na sve one koji su dobrog zdravlja da nastave sa davalaštvom, naročito zbog moguće epidemije običnog, ali i novog gripa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: