Zajam za izgradnju Koridora 10

Skupština je potvrdila Sporazum o zajmu za Koridor 10, između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj u iznosu od 275,2 miliona evra.

Izvor: B92, FoNet

Petak, 30.10.2009.

12:31

Default images

Skupština Srbije potvrdila je tri sporazuma, među kojima je i zajam od Međunarodne banke za obnovu i razvoj za izgradnju dela Koridora 10. Potvrđen je i Sporazum o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture između Srbije i Kine.

Skupština Srbije gotovo u poslednjem trenutku ratfikovala je sporazuma o zajmu Međunarodne banke za obnovu i razvoj u visini od 275 miliona evra, a namenjenih za Koridor 10.

Sporazum potpisan jula ove godine i treba da stupi na snagu 9. novembra.

Prema rečima ministra infrastrukture period trajanja zajma je 20 godina na poček od osam godina, sa isplatom dva puta godišnje – 15. aprila i 15. oktobra.

On je naglasio da će za radove na izgradnji puta biti zadužena firma Koridor 10 koju je osnovalo JP Putevi Srbije.

Najviše polemika bilo je o sporazumu sa Kinom jer se ne precizira pod kojim uslovima će se Srbija zadužiti. Ministar je obećao da će se pred poslacnima uskoro naći i finansijski detalji sporazuma.

Posle sedam godina, Skupština je ratifkoavala Ugovor o saradnji između Vlade SRJ i Evropske organizacije za eksploataciju meteoroloških satelita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: