Lukićev odgovor na optužbe tužioca

Predsednik FK "Crvena zvezda" Vladan Lukić odbacio je tvrdnje da je nošenjem navijačke dukserice na utakmici s "Novim Pazarom" pozivao na nasilje.

Izvor: B92

Petak, 30.10.2009.

17:07

Default images

Republički tužilac Slobodan Radovanović podneo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka jer je Lukić utakmicu u Novom Pazaru gledao u dukserici na kojoj je pisalo: "Dok se Zemlja oko Sunca kreće", što je početak pesme čiji nastavak glasi: "Zvezdini se huligani umiriti neće. Zveče štangle, palice i lanci, evo, idu Zvezdini ludaci".

Kazne za ovaj prekršaj iznose od 300.000 do milion dinara za pravna lica i od 20.000 do 50.000 dinara za fizička lica.

"Čim tužilac ima vremena da se bavi duksom i šampanjcem verujem da je pohapsio sve kriminalce, narko-dilere i ubice, što mu je inače osnovni posao. Ako smo ja, koji sam nosio duks, i oni koji su pili šampanjac najveći problem u zemlji - eto prilike Radovanoviću da se proslavi", rekao je Lukić za sajt kluba.

On je naveo i da tužilac ne zna pravi tekst pomenute pesme, koji prema njegovim rečima glasi: "Dok se Zemlja, dok se Zemlja oko Sunca kreće, Zvezdini se barjaktari umiriti neće, duva tajfun, duva tajfun, košava sve nosi, svakom vetru, svakom vetru, barjak naš prkosi", kazao je Lukić.

Predsednik crveno-belih podsetio je da je pomenutu duksericu legalno kupio u prodavnici i da je država na ime PDV-a od tog proizvoda zaradila određenu svotu novca.

"Inače, taj duks sam kupio u registrovanoj prodavnici i platio ga 2.900,00 dinara od čega je država na ime PDV-a zaradila 442,37 dinara. Za kupovinu sam dobilo legalan fiskalni račun. Dakle, nisam kupio ništa nelegalno i valjda bi revnosni Radovanović unapred zabranio neki proizvod koji promoviše nasilje", rekao je Lukić.

Lukić je rekao i da će rado platiti novčanu kaznu, ukoliko ga sud proglasim krivim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: