Kada za Sarkozija od para EU

Poreski obveznici EU finansirali su kadu napravljenu po meri francuskog predsednika Nikole Sarkozija, vrednu 276 hiljada evra.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2009.

13:24

Default images

Kada napravljena po meri i za potrebe predsednika Francuske poreske obveznike EU je koštala neverovatnih 276 hiljada evra, a ugrađena je u kupatilo njegove sobe u pariskom hotelu Grand Palas, prenosi slovenački portal 24ur.com.

Kada je napravljena isključivo za to da je koristi francuski predsednik u vreme održavanja susreta na vrhu Sredozemne unije.

Uprkos njenoj vrednosti i tome da je u nju ugrađen i program masaže i vrhunsko ozvučenje, predsednik Francuske se nije kupao u njoj, već u postojećoj kadi u Jelizejskoj palati.

Francuski računski sud je nedavno izdao izveštaj o ukupnoj svoti novca potrošenoj za predsedavanje Francuske EU, koje je koštalo 171 milion evra, dok je samo za pomenuti susret na vrhu Sredozemne unije potrošeno čak 16,6 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: