Novac na Kardinalovom računu

Osumnjičeni za ubistvo Ive Pukanića Slobodan Đurović Kardinal dobio je 780.760 evra na račun kod Crnogorske komercijalne banke, saopštilo tužilaštvo.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2009.

12:36

Default images

Kako je saopšteno iz Vrhovnog državnog tužilastva Crne Gore, taj novac je na Đurovićev račun uplatio inostrani pošiljalac. Novac je uplaćen drugog oktobra 2008. godine, preneo je podgorički dnevnik "Vijesti" pisani odgovor Tužilastva na pitanje redakcije lista.

U toj transakciji nema krivičnog dela pranja novca, utvrdilo je crnogorsko Vrhovno državno tužilastvo, koje je, međutim, u martu, septembru i oktobru ove godine naložilo CKB da privremeno obustavi isplate sa Đurovićevog računa.

Kako je list preneo, povod je bilo obaveštenje crnogorske Uprave za sprečavanje pranja novca da je brat Slobodana Đurovića, Miodrag Đurović, koji ima firmu u Baru, tražio da se pomenuti novčani iznos prenese na njegov poslovni račun.

Miodrag Đurović se pozvao na punomoćje koje mu je u Zagrebu, u martu ove godine, dao brat Slobodan.

Crnogorska Uprava za sprečavanje pranja novca je takođe na pitanje "Vijesti" odgovorila da u navedenom slučaju "postoji osnov sumnje da se radi o krivičnom delu pranja novca".

Slobodan Đurović Kardinal je u optužnici za atentant na Pukanića optužen da je po nalogu Sretena Jocića planirao ubistvo vlasnika i urednika hrvatskog lista "Nacional".

U optužnici hrvatskog Ureda za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) iznesena je tvrdnja da je pomenuti novac, na računu Slobodana Đurovića, "deo novčane nagrade za atentatore". Đurović je negirao navode optužnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: