Štrajk glađu zaposlenih u Dnevniku

Šestoro zaposlenih u Dnevnik-holdingu i Dnevnik-štampariji počeli su jutros štrajk glađu u zgradi te medijske kuće u Novom Sadu.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2009.

12:06

Default images

Oni štrajkuju ispred portirnice i ispred kancelarije generalnog direktora, a kako je najavljeno, u štrajk će uskoro stupiti još radnika, ako ne budu usvojeni njihovi zahtevi. Na ulazu u zgradu "Dnevnika" velikim slovima piše "Štrajk glađu".

Zaposleni u holdingu i u štampariji svakodnevno štrajkuju po jedan sat od 20. oktobra, jer traže isplatu zaostalih zarada i drugih naknada, povezivanje radnog staža i uplatu zdravstvenog osiguranja.

Nekoliko desetina zaposlenih u holdingu i u štampariji održalo je danas protestnu šetnju od zgrade "Dnevnika" do zgrade Izvršnog veća Vojvodine, koje je većinski vlasnik ova dva preduzeća.

Oni su zatražili od predstavnika pokrajinske vlade da što pre reše probleme u ovim firmama.

Najavili su da će, ako se problemi ne reše, radikalizovati štrajk tako što će blokirati Bulevar oslobođenja i drumsko-železnički most u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: