Pošiljke kasne jedan dan

Poštanski saobraćaj u Srbiji danas funkcioniše normalno, a zbog jučerašnjeg štrajka isporuka pošte u Srbiji će kasniti jedan dan.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2009.

11:38

Default images

Predsednik Sindikata PTT Srbije Aleksandar Pavlović rekao je da su zaposleni u tom javnom preduzeću prekinuli štrajk koji je počeo u sredu po podne i dodao da zbog te obustave rada isporuka pošte u Srbiji kasni jedan dan. Naredni potezi radnika PTT-a, naveo je on, biće poznati nakon sednice Glavnog štrajkačkog odbora, koja je počela oko 11 sati.

Pavlović je naveo da su zaposleni u PTT-u štrajkovali zbog nepoštovanja Kolektivnog ugovora i zato što radnicima nije isplaćen deo dobiti preduzeća iz 2008. godine.

Poštanske pošiljke od juče od 17 časova do jutros nisu izlazile ni dolazile do tri glavna poštanska centra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, gde stiže pošta iz cele Srbije. Za to vreme šalteri u poštama radili su uobičajeno.

Pavlović za B92 kaže da su sindikati u stalnom kontaktu sa generalnim direktorom i upravom, ali da problem mora da se reši sa resornim ministarstvom i Vladom.

"U sedam sati smo se razišli i otišli na svoja radna mesta. To je bio protest, pošte su radile juče normalno, rade i danas normalno, napravićemo analizu, očekujući neku ponudu za pregovore, ukoliko toga ne bude, donećemo odluku šta dalje. Mi jednostavno hoćemo da se poštuje kolektivni ugovor kao zaključak Vlade. Znači ovo je sad na resornom ministarstvu i na Vladi", objasnio je Pavlović.

Javno preduzeće PTT Srbije saopštilo je da nije bilo u mogućnosti da isplati radnicima deo dobiti iz 2008. godine zbog mera za smanjenje javne potrošnje koje je Vlada Srbije donela početkom ove godine.

Poslovodstvo PTT Srbije je u stalnom su kontaktu s predstavnicima reprezentativnih sindikata kako bi se prevazišao taj problem i kako bi se radnicima isplatio deo iz neraspoređene dobiti iz 2008. godine, koji je ostao tom javnom preduzeću.

Kako su precizirali u PTT Srbije, neraspoređena dobit iznosi 677 miliona dinara, odnosno 25 odsto ukupne dobiti iz 2008. godine.

Preostalih 75 odsto dobiti to javno preduzeće je uplatilo u budžet Srbije, prema odluci Vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: