Nova donacija za "Hranu za sve"

Akciji Fonda B92 "Hrana za sve" pridružila se i "Lučić grupa" iz Sombora donacijom od 650 tona povrća.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2009.

08:31

Default images

Akcija je pokrenuta kako bi se prikupili hrana i novac za rad narodnih kuhinja u Srbiji. Vrednost poslednje u nizu donacija je dvestotine hiljada evra.Lučić grupacija se akciji Hrana za sve pridružila donacijom od 250 tona krompira, 200 tona luka i po 100 tona šargarepe i kupusa.

U "Lučić grupi" kažu da su se odlučili da pomognu kako bi pokazali solidarnost sa najsiromašnijima.

"Ne možemo u potpunosti biti zadovoljni našim uspehom ako znamo da u Srbiji postoji i jedno gladno dete“ ističe generalni menadžer Lučić grupe Predrag Lučić.

U ovoj kompaniji kažu da su i ranije bili u uključeni u humanitarne akcije, a nakon njihove poslednje donacije pozvali su i ostale firme i pojedince da se pridruže ovoj humanoj akciji.

Lučić je pozvao svoje kolege proizvođače hrane da bi doniraju viškove hrane koje imaju, pošto je, kako je naveo, ovo bila rodna godina.

U Fondu B92 navode da je ova donacija veoma značajna jer je reč o velikoj količini doniranih namirnica. Osim toga, pošto je reč o kvalitetnom povrću ne rešava se samo problem nedostatka namirnica već se vodi računa i o ukupnom zdravlju korisnika narodnih kuhinja.

"Očekuje se da prve količine hrane koja je sakupljena u poslednje dve sedmice koliko traje akcija budu isporučene kroz desetak dana. U akciji "Hrana za sve" do sada je prikupljena pomoć u vrednosti od 900 hiljada evra, a osim preduzeća u njoj učestvuju i građani koji su svojim SMS porukama donirali gotovo milion i po dinara" objašnjava predsednik Upravnog odobra Fonda B92 Veran Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: