Emitovanje uz autorska prava

Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić kaže da neće zabraniti da se u kablovskom sistemu emituju programi koji imaju kupljena autorska prava za Srbiju

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2009.

19:24

Default images

Karadžić je rekao da Zakon o radio-difuziji obavezuje RRA da štiti autorska prava i donese pravilnik koji će uzimati u obzir da li neka televizija koja emituje program posredstvom kablovskih distributera u Srbiji ima regulisana autorska prava.

"To do sada nije urađeno zato što je postojala postupnost u radu Saveta", naveo je on i dodao da je prvo sproveden konkurs za nacionalne dozvole, zatim za regionalne i na kraju za lokalne dozvole.

Karadžić kaže da je Savet nastavio rad i krenuo u izradu pravilnika na osnovu koga treba da se izdvoje dozvole za kablovsko emitovanje što, prema njegovim rečima, podrazumeva da neće moći u programima kablovskih distributera da budu svi oni programi koji nemaju autorska prava za Srbiju, bez obzira na to odakle oni dolazili.

On je rekao da problem zaštite autorskih prava ne treba svoditi na pitanje mogućnosti emitovanja programa hrvatskih ili nekih drugih regionalnih televizija, koji se u Srbiji doživljava kao atraktivan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: