Sporazum policija Izraela i Srbije

Ministri Srbije i Izraela potpisali Sporazum o policijskoj saradnji u borbi protiv trgovine narkoticima i ljudima, terorizma i organizovanog kriminala.

Izvor: FoNet

Sreda, 28.10.2009.

20:55

Default images

"Sa ministrom javne bezbednosti Jicakom Aharonovičem potpisali smo sporazum koji pokriva čitav niz oblasti u kojima možemo da sarađujemo, kao što je borba protiv organizovanog kriminala, saradnja najobučenijih specijalizovanih antiterorističkih jedinica, kao i u razvoj informaciono- tehnološke baze MUP-a", rekao je minstar policije Srbije Ivica Dačić.

On je kazao da je taj sporazum veoma koristan, zbog toga što su i Izrael i Srbija prošli i prolaze teške periode tokom svoje istorije, što ih je nateralo da imaju jaku i obučenu policiju.

Dačić se u Jerusalimu sastao i sa ministrom spoljnih poslova Izraela Avigdorom Libermanom sa kojim je u razgovoru potvrdio međusobnu želju za razvoj dobrih bilateralnih odnosa dve zemlje.

Ministra Dačić je Libermanu zahvalio na principijelnom stavu Izraela prema jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova.

"Za nas je bitno da širimo krug policija sa kojima sarađujemo i imamo dobro razumevanje, jer bez dobre policijske saradnje nema uspešne borbe protiv kriminala, terorizma i svih drugih nezakonotih aktivnosti", zaključio je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: