Ograničiti troškove poslanika

Članovi britanskog parlamenta neće više imati pravo na nadoknadu troškova za kamate na hipoteke i biće im zabranjeno da zapošljavaju članove porodica.

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2009.

19:49

Default images

Predsednik Komiteta za standarde u javnom životu Kristofer Keli zatražiće donošenje novih mera u okviru radikalne reforme diskreditovanog sistema potrošnje u parlamentu, preneo je Rojters.

Keli,koga je britanski premijer Gordon Braun odredio da sredi stanje u parlametu, predložiće da poslanicima ubuduće bude dozvoljeno da samo iznajme drugu kuću, a ne da je i kupe, objavljeno je u britanskoj štampi.

Cilj ovih strogih propisa je da se spreči praksa političara da ostvaruju visok profit kupovinom i renoviranjem drugih kuća na račun poreskih obveznika.

Smatra se da će ove izmene biti uvedene za sledećih pet godina kako bi se članovima parlamenta dalo vreme da prodaju te svoje nekretnine bez finansijskih gubitaka.

BBC je objavio da parlamentarci čija se izborna jedinica nalazi na manje od sat vremena vožnje do Vestminstera, a takvih je oko 100, neće više moći da traže ni nadoknadu troškova za vođenje i odražavnje druge kuće.

Očekuje se da će se parlamentarci žestoko usprotiviti ovim predlozima Komiteta za standarde, koji treba da budu objavljeni 4. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: