Bramerc: Prioritet Mladić i Hadžić

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc rekao je u Sarajevu da je prioritet Tužilaštva privođenje optuženih Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2009.

19:28

Default images

Bramerc kaže i da je početak suđenja Radovanu Karadžiću važan događaj. Bramerc je u Sarajevu razgovarao sa članovima Predsedništva BiH Željkom Komšićem, Harisom Silajdžićem i Nebojšom Radmanovićem. Kako je saopšteno iz Predsedništva BiH, razmatrana je i mogućnost produženja mandata stranih sudija i tužilaca u Bosni i Hercegovini.

Ocenjeno je da postoji puna saradnja svih zvaničnih institucija BiH sa Haškim tribunalom, a Bramerc je istakao i da se svi zahtevi Haškog tribunala prema zvaničnim institucijama BiH relativno brzo rešavaju.

Bramerc je članovima Predsedništva BiH čestitao na ulasku u Savet bezbednosti UN i izrazio uverenje da će BiH i na tom nivou podržavati rad Tribunala.

Poseta glavnog tužioca Haškog tribunala Sarajevu je organizovana uoči pripreme redovnog polugodišnjeg izveštaja Savetu bezbednosti UN, čije podnošenje je planirano u decembru.

Bramerc će tada izvestiti Savet bezbendosti UN o saradnji BiH i drugih država regiona, kao i o primeni završne strategije o radu Tribunala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: