Vujanović: Jedan konzulat dovoljan

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je u Herceg Novom da smatra da je jedan konzulat Srbije u Crnoj Gori, uz ambasadu u Pogorici - dovoljan.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.10.2009.

16:43

Default images

Crnogorski predsednik je podsetio da postoji zahtev Srbije za otvaranje tri konzularna predstavništva, ali da on smatra da je jedan dovoljan i da je Srbija ta koja treba da odluči u kom gradu će konzulat biti otvoren.

Ambasador Srbije u Podgorici Zoran Lutovac, koji je prisustvovao obeležavanju Dana oslobođenja Herceg Novog, rekao je da smatra da bi srpski konzulat trebalo da bude otvoren u Herceg Novom i da će to biti i njegov predlog Beogradu.

"Jedan od razloga je to što veliki broj građana Srbije godinama letuje u Herceg Novom, brojni su i oni koji imaju svoju imovinu u ovom gradu, u ovom regionu živi veliki broj državljana Srbije koji su upućeni na konzularne poslove tako da potrebe za otvaranje konzulata u Herceg Novom, gradu u kome se svi osećaju kao kod svoje kuće, postoje", rekao je Lutovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: