Turska i Iran o nuklearnom programu

Predsednik Irana Mahmud Ahmadinedžad pohvalio je podršku turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana iranskom nuklearnom programu.

Izvor: Beta

Sreda, 28.10.2009.

03:19

Default images

Prema navodima britanske štampe, Erdogan, koji je doputovao u Teheran na čelu političke i privredne delegacije, rekao je da je Iranu učinjena nepravda kada je pitanju nuklearni program i dodao da su "lude ideje" da se bombarduju iranska nuklearna postrojenja. Ahmadinedžad je rekao da pozitivno ocenjuje stav Erdogana o nuklearnom programu Irana.

"Bez sumnje, ako nema pravde, problemi se ne mogu rešiti. Ako neki ilegalni režim (Izrael) poseduje nuklearno oružje, niko ne može da spreči drugu državu da poseduje nuklearnu energiju u mirnodopske svrhe", rekao je Ahmadinedžad posle sastanka s turskim premijerom.

Erdogan je kazao da oni koji "govore o razoružanju u svetu, treba prvo sami da počnu to da rade".

Predsednik Irana je pohvalio i Erdoganov stav prema Izraelu.

Erdogan je rekao da će bilateralni odnosi sa Izraelom biti ugroženi ako Izrael ne okonča "humanitarnu tragediju" u pojasu Gaze i ne obnovi dijalog s Palestincima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: