Šutanovac: Cepotina do kraja godine

Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da će vojna baza "Cepotina" kod Bujanovca biti useljena do kraja godine, kao i da se planira njeno dalje proširenje.

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2009.

18:02

Default images

"Ona (baza) trenutno ima oko 350 hektara, želja nam je da uzmemo još 65 hektara i da na tom prostoru napravimo poligone kakvi trenutno ne postoje u Vojsci Srbije, koji bi bili pre svega napravljeni za pripremu za učešće u mirovnim operacijama, jer smatramo da je to jedna od budućih veoma važnih i prioritetnih aktivnosti Vojske Srbije", rekao je Šutanovac.

Prema njegovim rečima, učešće Srbije u mirovnim misijima definisano je zakonom i "nema veze sa pridruživanjem NATO-u".

Šutanovac i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Miloje Miletić danas su u Leskovcu posetili kasarnu "Vojvoda Petar Bojović" i razgovarali sa gradonačelnikom Slobodanom Kocićem.

Ministar odbrane potvrdio je da će budući srpsko-ruski Centar za vanredne situacije biti smešten u Nišu, ali nije mogao da iznese detalje, uz objašnjenje da će nosilac posla biti Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

"Nosilac tog posla u budućnosti biće jedino MUP i na njima je cela odluka vezana za formiranje Centra koji treba da bude u Nišu", kazao je Šutanovac.

Ministar je naveo da će prethodno biti objedinjene Uprava za vanredne situacije pri Ministartstvu odbrane i Sektor za vanredne situacije u MUP.

"Radimo veliku reformu sistema odbrane i radimo jedan deo reforme vezan za Sektor za vanredne situacije koji se nalazi u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi za vanredne situacije u Ministarstvu odbrane. Ideja je da se Uprava i Sektor objedine i da budu u Ministarstvu unutrašnjih poslova", kazao je Šutanovac.

Na sastanku sa gradonačelnikom Kocićem je dogovoreno da se u Dom vojske u centru grada privremeno smesti Regionalni centar za stručno usavršavanje zaposlenih u sektoru obrazovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: