Dačić o saradnji Srbije i Izraela

Ministar unutrašnjih poslova Srbije i Izraela, Ivica Dačić i Eli Jišaij, razgovarali su u Jerusalimu o saradnji dveju zemalja u oblasti politike i ekonomije.

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2009.

17:53

Default images

"Jišai je u razgovoru potvrdio stav Izraela da neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije i da podržava teritorijalni integritet Srbije", izjavio je Dačić agenciji Beta nakon sastanka.

Dačić je naveo da je u razgovoru konstatovano da postoje mnoge oblasti u kojima Srbija i Izrael mogu da sarađuju i dodao da su razmatrali pitanja iz nadležnosti izraelskog ministra koja se odnose na azil, izdavanje dokumenata i druga pitanja iz administracije i državne uprave.

Ministar se prethodneo sreo sa jerusalimskim patrijarhom Teofilom III koji je izrazio spremnost da učini sve da pomogne srpskom narodu da održi jedinstvo i da se bori protiv podela.

Jerusalimski patrijarh je rekao Dačiću da prati dešavanja u Srbiji, posebno na Kosovu i Metohiji, i da saosaća sa srpskim narodom zbog patnji prouzrokovanih dešavanjima na tom prostoru.

Dačić je izjavio da je patrijarh ponovio podršku Srbiji u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta.

U pratnji sveštenika, Dačić je obišao sveta mesta u Jerusalimu - crkvu Hristovog groba i Zid plača.

Tokom dana, Dačić je posetio izraelsku policiju i operativni centar koji nadgleda dešavanja u Starom gradu, u kojem se svakodnevno susreću pripadnici tri velike religije - hrišćanske, jevrejske i islamske.

Predstavnici izraelske policije demonstrirali su način na koji obezbeđuju Stari grad od kriminala i terorizma sa više od 300 kamera, u delu Jerusalima u koji svakodnevno dolazi veliki broj turista i vernika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: