Nestanak signala zbog krađe bakra

Razlozi nestanka telefonskog signala u Žarkovu, Novom Beogradu i Miljakovcu su požar i kradljivci bakra, kažu u "Telekomu".

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2009.

00:50

Default images

Oko 20 hiljada Beograđana preksinoć je ostalo bez fiksne i mobilne telefonske veze zbog tri odvojene havarije. Većini građana su telefoni već proradili, a u "Telekomu Srbija" kažu da su ekipe na terenu i rade na vraćenju svih korisnika u sistem.Žarkovo je ostalo bez signala zbog požara u divljem naselju, dok iza prekida veza na novom Beogradu i Miljakovcu ponovo stoje kradljivci bakra.

Milica Amidžić, direktorka PR sektora "Telekoma Srbija" kaže da su presecanja i krađa kablova, podmetanje požara i uništavanje telekomunikacione infrastrukture kulminirali u poslednje vreme.

"'Telekom' Srbije želi da obavesti javnost da je u poslednje vreme kulminiralo nešto što se zove presecanje i krađa kablova, podmetanje požara i jednom rečju, uništavanje telekomunikacione infrastrukture 'Telekoma'", rekla je ona.

"Mi se izvinjavamo korisnicima što zbog ovog nasilja povremeno ostaju bez naših usluga i istovremeno najavljujemo snažnu rekaciju kako bi se stalo na put toj vrsti nasilja. Mi smo predložili nadležnim državnim ustanovama koje brinu o zaštiti bezbednosti Republike Srbije i njehih građanja i njihove imovine da preduzmu akciju zaštite od ove vrste nasilje koja direktno može da se dovede u vezu sa ilegelanom trgovinom bakrom", kazala je Amidžiićeva.

Ona je rekla da "Telekom" očekuje otkrivanje počiniooca, ali i znatno oštrije kažnjavanje onih koji uništavaju telefonsku infrastrukturu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: