Euleks počeo istragu o utopljenima

Euleks je potvrdio da je počeo istragu o pogibiji grupe kosovskih Albanaca koji su se utopili u Tisi dok su pokušavali da pređu srpsko-mađarsku granicu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.10.2009.

13:10

Default images

U saopštenju misije EU na Kosovu navodi se da se istraga odnosi na krijumčarenje 19 ljudi, od kojih se 16 navodno udavilo kada je potonuo čamac koji ih je prevozio za Mađarsku preko reke Tise. Navodi se da se u subotu uveče jedna osoba sama prijavila kosovskoj policiji i dala "veoma važnu izjavu" o tom slučaju.

Osumnjičeni je policiji predao novac koji su mu žrtve dale kao garanciju isplate za organizaciju njihovog puta u Mađarsku, saopštio je Euleks.

Istraga je pokazala da je svaka porodica osumnjičenima trebalo da plati između 6.000 i 8.000 evra.

Euleks trenutno radi na identifikovanju osoba iz inostranstva koje su bile u vezi sa organizatorima krijumčarenja, kako bi se omogućilo krijumčarenje ljudi preko granice.

Tužilac Euleksa je u Mađarskoj sa dvoje istražitelja Policije Kosova, gde prikupljaju dodatne informacije.

Policija Kosova juče je saopštila da je izdala nalog za hapšenje četiri osobe povezane sa tim slučajem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: