Problem s izvršenjem smrtnih kazni

Vlasti u Ohaju ne mogu da pronađu medicinske stručnjake spremne da daju savete o tome koji bi bio najbolji način izvršavanja smrtne kazne injekcijom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.10.2009.

17:38

Default images

Sredinom oktobra u američkoj državi Ohajo nije izvršena smrtna kazna nad osuđenikom, jer nije bilo moguće pronaći mu venu čak i posle nekoliko pokušaja. Izvršenje kazne je odloženo. Državni tužilac Ričard Kordrej naveo je u žalbi Okružnom sudu Ohaja da etički i profesionalni razlozi odvraćaju doktore i ostale stručnjake od nuđenja saveta o smrtnosnim injekcijama.

Kordrej je u žalbi uloženoj u petak naveo da se njegova kancelarija obraća sudijama, polciji i poslanicima u Ohaju kako bi pomogli u pronalaženju stručnjaka voljnih da razgovaraju o smrtnosnim injekcijama s državnim vlastima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: