Kandidati za RRA nisu prošli

Skupština Srbije nije izabrala novog člana Saveta RRA, jer nijedan od dva predložena kandidata nije dobio potrebnu većinu od najmanje 126 poslanika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.10.2009.

14:02

Default images

Nezavisno udruženje novinara Srbije za tu fukciju predložilo je Gordanu Sušu, dok je Udruženje novinara Srbije kandidovalo Milana Bečejića. Milan Bačejić dobio je podršku samo jednog od 128 poslanika, dok je za Gordanu Sušu glasalo njih 120. I pored podrške vladajuće koalicije, Suša nije izabrana zbog, kako se čini, loše komunikacije među strankama.

Da su problem "gluvi telefoni", a ne kandidat, potvrđuju i u Jedinstvenoj Srbiji čiji poslanici, kao i pojedini članovi SPS-a, nisu glasali za predlog NUNS-a.

“Na tom sastanku, kada je bio dogovor oko predloga kandidata, bio je Bane Ružić, i njemu je rečeno da će se glasati za drugog kandidata, a ne za Gordanu Sušu. Ja nisam bio na sastanku, ja nemam ništa proti Gordane Suše, poštovao sam stav, dogovor koalicije, odnosno poslaničkog kluba SPS-JS-PUPS”, rekao je Dragan Marković, lider Jedinstvene Srbije.

“Besmisleno je reći da je takav dogovor postojao, jer smo mi glasali ‘za’. Ne znam o kakvom se dogovoru radi. Svaka stranka ima pravo na svoje odlučivanje, mi smo u okviru našeg poslaničkog kluba stali iza kandidata Gordane Suše”, kazala je Jelena Trivan iz poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju".

Pošto nijedan od kanidata nije izabran, novinarska udruženja moraće Skupštini da dostave nove kanidate za Savet RRA.

“Postoji skraćeni rok, hitan rok koji zakon predviđa, od 15 dana u kome ovlašćeni predlagači treba da predlože novu listu kandidata”, objasnila je predsednica Odbora za kulturu i informisanje Vesna Marjanović.

Inače, na dnevnom redu sednice koja je danas počela je izbor člana saveta koje predlažu nevladine organizacije.

Kandidati su pesnik Milovan Vitezović i profesora Fakulteta dramskih umetnosti Goran Peković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: