Pacijenti uspešno zbrinuti

Pacijenti bolnice "Dragiša Mišović", koju je sinoć zahvatio požar, evakuisani su i zbrinuti bez posledica po zdravlje.

Izvor: B92

Nedelja, 25.10.2009.

16:12

Default images

Svi pacijenti bolnice "Dragiša Mišović", koju je sinoć zahvatio požar, su bezbedni i sa svom pratećom medicinskom dokumentacijom adekvatno su zbrinuti u drugim zdravstvenim ustanovama. Iz ove bolnice evakuisano je više od 280 pacijenata. Oni su smešteni u Urgentni centar, Vojno medicinsku akademiju, Ortopedsku kliniku "Banjica" ili na druga odeljenja bolnice Dragiša Mišović".

Evakuisane pacijente obišli su danas ministar zdravlja, predsednik Skupštine grada i direktor bolnice u kojoj su do sinoć bili.

Pacijenti su evakuisani za manje od jednog sata, čime je, prema rečima direktora bolnice “Dragiša Mišović” Radoslava Šćepanovića, izbegnuto da se ova katastrofa pretvori u tragediju.

“Možete pretspostaviti koliki je rizik bio. Preduzeli smo sve mere za trasport, kolege su prihvatile bolesnike i oni su izvanredno zbrinuti”, kaže Šćepanović.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević poručuje da su pacijenti sada na bezbednom.

“Važno je poručiti rodbini da su pacijenti na bezbednom, sigurni, medicinska dokumentacija ih prati u bolnici u kojoj se nalaze i posao će biti organizovan i zdravstvene usluge na najbolji mogući način tamo gde su prevezeni, gde su premešteni”, kaže ministar.

“A od sutra pa nadalje, zdravstvena služba Republike i Grada organizovaće posao dalje, tako da ne trpi ni jedan pacijent ni građanin kome je to potrebno", najavljuje Milosavljević.

Iako je sva oprema iz zgrade koju je zahvatio požar spasena, materijalna šteta koja je nastala je ogromna.

Izgorelo je 1 200 kvadratnih metara krova, spratovi su poplavljeni i pitanje je kada će zgrada ponovo biti potpuno fukcionalna.
Radoslav Šæepanoviæ i Aleksandar Antiæ ispred bolnice ''Dr Dragiša Mišoviæ'' (Beta)
Predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić kaže da će Republika i Grad Beograd u najkraćem roku sačiniti akcioni plan sanacije bolnice.

"Kapaciteti bolničkog centra ‘dr Dragiša Mišović’ moraju se što pre staviti ponovo u funkciju građana Beograda i Srbije", naveo je Antić.

Bolnica “Dragiša Misović” je osigurana i protiv požara, što znači da će celokupnu štetu nadoknaditi osiguravajuća kompanija, izjavila je direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO) Svetlana Vukajlović.

Uzrok požara još uvek nije poznat, ali je utvrđeno da je dojava o tome da je u bolnici postavljena bomba bila lažna. Informacije o istrazi o uzrocima požara možete pratiti u našoj posebnoj vesti.

Zbog izbijanja požara i hapšenja direktora više zdravstvenih ustanova DHSS je pozvao ministra zdravlja da podnese ostavku.

Milosavljević je međutim na to odgovorio da bi, s obzirom na stanje u zdravstvu, ministar zdravlja u Srbiji mogao da podnese ostavku svakog meseca, ali da je potrebnije suočavati se i rešavati te probleme. Više o tome možete čitati u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: