Cvetković: Podrška Luksemburga

Luksemburg podržava evrointegracije Srbije, kaže premijer Mirko Cvetković koji je u poseti toj zemlji.

Izvor: B92

Petak, 23.10.2009.

14:50

Default images

Posle razgovora sa premijerom Luksemburga Žan Klodom Junkerom, Cvetković je izjavio da ta zemlja podržava napore Srbije na polju vizne liberalizacije, kao i u odrmrzavanju Prelaznog trgovinskog sporazuma sa Evropskom unijom.

"Zahvalio sam se premijeru Junkeru na podršci koju njegova zemlja pruža Srbiji, a tokom susreta, razgovarali smo i o pitanju Kosova", rekao je Cvetković.

On je dodao da je na sastanku bilo reči i o donacijama koje Luksemburg plasira u Srbiji u domenu finansijskog tržišta, kao i za regionalne projekte.

Cvetković je danas u Luksemburgu sa predsednikom Evropske investicione banke Filipom Majstadom potpisao ugovor o finansiranju južnog kraka Koridora 10, u iznosu od 384 milona evra, čime je zatvorena finansijska konstrukcija za izgradnju dela te saobraćajnice do makedonske granice.

Tokom popodneva, predsednik Vlade Srbije sastaće se i sa predsednikom Parlamenta Luksemburga Loranom Mozarom, kao i sa ministrom inostranih poslova Žanom Aselbornom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: