Pronađena tela utopljenih Albanaca

Policija segedinske županije saopštila je da su u Tisi pronađena tela žene i muškarca za koje se sumnja da su iz grupe kosovskih Albanaca koji su se utopili.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 23.10.2009.

10:09

Default images

Segedinska policija je potvrdila da je telo muškarca, koji još nije identifikovan, pronađeno uz pomoć ronilaca, da postoje osnovane sumnje da je taj čovek bio u grupi ilegalnih imigranata. Mediji na Kosovu navode i da vlastima u Prištini još nisu dostavljene detaljne informacije iz Budimpešte.

Kosovska policija je juče obelodanila da je Interpolova kancelarija u Mađarskoj zatražila od Policije Kosova da izvrši potvrdu identiteta nekoliko soba, koji su mogli biti povezani sa ovim slučajem. Mađarski Interpol počeo je istragu o potapanju više od 15 kosovskih Albanaca u reci Tisi na granici Srbije i Mađarske, prenose prištinski mediji.

Baki Keljani, portparol kosovske policije je potvrdio da se Interpol raspituje za šest osoba, ali da kosovska policija, dok ne bude dobila neki službeni zahtev mađarskih vlasti, neće preduzeti takav korak.

Iz pouzdanih izvora list "Zeri" saznaje da je tokom čitavog jučerašnjeg dana ambasador Kosova u Austriji Sabri Kičmari, po ovlašćenju ministra inostranih poslova Skendera Hisenija, imao sastanke u Budimpešti sa mađarskim zvaničnicima pokušavajući da dođe do zvaničnih informacija od mađarske države ali je, kako se saznaje, Mađarska tražila vreme od kosovskog ambasadora kako bi sakupila detaljnije zvanične informacije.

Mediji prenose da kosovski ambasador u Austriji nije mogao da stupi u kontakt sa preživelom osobom, Agronom Ramom, koji je, prema navodima zvaničnika kosovskog MIP-a saopštio vest o tragediji.

Rama je kazao da je uspeo da, pri potapanju čamca u reci Tisi, spase svoje dvoje dece, ali ne i suprugu.

Rama je nedostupan za javnu komunikaciju, jer se nalazi u zatvoru zbog ilegalnog prelaska granice.

List ,,Zeri’’ je nastavio da traži članove porodica prebeglih, a jedan od njih je izneo i neke detalje u vezi s putovanjem njegovog brata.

"Moj brat je želeo da ode u inostranstvo, našao je vezu. Stupio je u kontakt sa jednim čovekom i krenuo je. Jednom me je pozvao iz Srbije i više se nisam čuo sa njim", rekao je on, zahtevajući da mu se ne pominje ime u novinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: