Dačić: Vlada sa DS-om "pun pogodak"

Predsednik SPS-a i zamenik premijera Ivica Dačić kaže da je ulazak SPS-a u vladu sa Demokratskom strankom bio "pun pogodak".

Izvor: Beta, Dnevnik

Petak, 23.10.2009.

10:03

Default images

Dačić ističe da ima veoma dobru saradnju sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i njegovom Demokratskom strankom. "Nas dvojica imamo veoma dobru saradnju kod glavnih strateških pitanja. Mislim da generalno imamo veoma dobre odnose s DS-om, a rezultati izbora u Vrbasu pokazuju da bi to mogla biti dugoročna i stabilna koalicija", rekao je Dačić za novosadski "Dnevnik".

"Siguran sam da je u ovom trenutku SPS treća stranka po snazi u Srbiji, a naš je cilj da se profilišemo kao jaka i moderna stranka socijalističke i socijaldemokratske orijentacije sa čvrstim programskim opredeljenjem za evropske integracije, očuvanje nacionalnih interesa Srbije i socijalnu pravdu", rekao je Dačić.

Koalicja sa DS-om, navodi Dačić, bio je odličan potez.

"To je bio moj lični predlog članovima političkog rukovodstva SPS-a. Rekao sam da ja predlažem ulazak u koaliciju s DS-om, i snosim ličnu odgovornost. Ova odluka je pokazala da od toga ima interes i SPS, ali i cela Srbija", naveo je zamenik premijera.

Prema njegovim rečima, uspon socijalista i njihovih koalicionih partnera PUPS-a i JS-a se vidi u rezultatima lokalnih izbora na Voždovcu, u Zamunu, Kosjeriću, Kovinu, Peći, Prištini i Vrbasu. Ti uspesi su, smatra Dačić, posledica i odluke SPS-a da uđe u koaliciju s DS-om na svim nivoima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: